| Autor |
Wiadomość |
kamil1992

|
|
| witam w kawasaki gpz 305 cos stuka w serwisie powiedzieli ze to korba ile na tym moge pojezdzic prawdo podobnie tam wal jest na łuzyskach nie na panewkach co z tym robic da sie na tym do konca sezonu pojezdzic a w zime cos z tym bym zrobił co robic doratcie mi nie orjentujecie ile do tego silnik kosztuje uzywany szukałem na alegro nigdzie niema
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
BOXTON

|
|
| Ciezki temat z ktorego twoj motocykl jest roku 1983? ile na tym mozesz pojezdzic niezadlugo:/ Ciezki temat z czesciami swoje lata ma i szczerze mowiac nie widzialem nigdy takiego egzemplarza, Ciezki temat kolego postaram sie cos znalezsc to dam znaka, pozdro
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
bubuDE

|
|
| Przewaznie w serwisie pracuja goscie ktorzy maja pojecie, co mowia. Jezeli oni osluchali Twojego bzyka i tak wyrokowali, to nie mozna na odleglosc stwierdzic ze jest inaczej.
|
|
|
|
_________________ yamse-r125
|
|
 |
    |
 |
BOXTON

|
|
 |
    |
 |
chewbacca

|
|
| Ja bym tym nie jezdzil, jak ci sie rozleci to zmieli wiecej czesci i silnik bedzie do wyrzucenia lub znacznie drozszej naprawy niz w tej chwili.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
kamil1992

|
|
| ja zadnego pukania nie słysze wkrencam silnik na wysokie obroty i nic nie puka a korbowud jak by sie rozwalal to było by cos słychac na pewno niewiem co wysłuchali w tym serwisie dalem im zeby zrobili iskre i zrobili poszedł alternator kupiłem uzywany i iskra jest zamontowali mi odpalili i stwierdzili ze cos puka prawdo podobnie korbowud ale ja nic niesłysze zadnego pukania tylko bardzo kopci na lewy cylinder a do serwisu nie dam bo wcale nie nieznają jak koledze robili uszczelniacze na aumotyzorach sprzodu to sirubke przecinakiem otkręcali więc co mam zrobic z tym kopceniem strasznie zre olej na lewy cylinder na prawym nawed dymka niepuszcza
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
BOXTON

|
|
| Albo sa tacy zajebisci fachowcy ze slysza wsyztsko albo dno i chca Ciebie na siano wyrolowac:/ daj gdzie inndziej zobacz co powiedza z innego serwisu...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
kamil1992

|
|
| dobra a jak go uspokojic z z tym olejem bo zre na lewy cylinder strasznie gdy jade to zamną chmura dymu znajomy mechanik go słuchał i nic nie słyszy zadnego pukania powiedział ze do tego kopcenia to uszczelniaczy na zaworach niema uszczelniacze jakies tam w internecie zem znalazl ale uszczelki pod głowice niemoge
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
BOXTON

|
|
 |
    |
 |
kamil1992

|
|
| szukalem ale nic nieznalazłem jeszcze pujde do sklepu sie zapytam o uszczelke a uszczelniacze chyba od jakiegos samochodu sie dopasuje
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
BOXTON

|
|
| Popisz po sklepach nieraz maja czesci ja kiedys kiedys mialem gilere sp 02 125cm i walnol mi cewko modol szukalem szukalem az wkoncu znalazlem i uszczelke tak samo musisz popisac wkoncu gdzies musza miec.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
kamil1992

|
|
| pojde zapytam moze bendą mogli zamuwic
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
kamil1992

|
|
| jeszcze jedno pytanko jak ustawic rozrząd w gpz 305
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
bubuDE

|
|
| Daj mi Twoj adres w sieci to wysle Ci ksiazke (ponad10MB).
|
|
|
|
_________________ yamse-r125
|
|
 |
    |
 |
|
|